Se schimbă banii digitali: ce se întâmplă cu Bitcoin în 2021, nu va mai fi ca înainte

de: Mădălina Bahrim
15 11. 2021

Piața criptomonedelor devine o componentă din ce în ce mai integrată în cotidianul financiar al fiecăruia dintre noi. Capitalizare monedelor digitale a atins luna aceasta, pentru prima dată, pragul de 3.000 de dolari, graţie apetitului firmelor din sectorul financiar tradiţional şi interesului investitorilor îngrijoraţi de evoluţia inflaţiei. În acest context, monedele digitale sunt supune unor procese de îmbunătățire.

Din moment ce devin niște bunuri active din ce în ce mai solicitate de utilizatori, criptomonedele încep să-și îmbunătățească performanțele.

Finele lui 2021 ne aduce un alt Bitcoin

Nu vorbim, practic, despre un nou Bitcoin, ci de o îmbunătățire semnificativă a sistemului actualei monede digitale.

Cea mai populară criptomonedă a lumii, tocmai a primit, luni, o actualizare de cod „Taproot” de lungă durată.

Datorită acestui update, specialiștii în securitate cibernetică spun că Bitcoin a devenit mai sigur în tranzacții.

Practic, noul sistem îmbunătățit pe 14 noiembrie, aduce un plus de calitate atât în ceea ce privește confidențialitatea, cât și securitatea pentru tranzacțiile complicate, prin noi semnături care le fac să arate ca orice alt schimb.

Actualizarea Taproot ar trebui, de asemenea, să modifice scalarea rețelei Bitcoin prin eliminarea sistemului criptografic existent. Acest lucru i-ar permite mai ușor celei mai populare monede digitale să gestioneze cererea de pe piață.

Conform experților, modificările apărute luni reprezintă cea mai semnificativă schimbare a codului de rețea, din anul 2017 și se pare că a apărut într-un moment foarte oportun pentru piața globală crypto. De ce? Criptomonedele sunt pe val în acest moment. Săptămâna trecută, capitalizarea monedelor digitale a depășit, pentru prima dată, pragul de 3.000 de dolari, graţie apetitului firmelor din sectorul financiar tradiţional şi interesului investitorilor îngrijoraţi de evoluţia inflaţiei.

Mai exact, a atins 3.007 miliarde de dolari, potrivit portalului CoinGecko, care urmăreşte piaţa formată din cele peste 10.000 de criptomonede.

“Piaţa criptomonedelor se umflă cu o viteză ameţitoare”, explică Ipek Ozkardeskaya, analistă la SwissQuote, adăugând că este vorba “pe de o parte de speculaţie, iar pe de alta de realitate”, potrivit Agerpres.